onsdag 31. mars 2010

Pledd i staver




Jeg har oppdaget at bloggen "Mias landliv" skal legges ned. Det var trist. Den bloggen var en av de første bloggene jeg leste, og den har vært til stor inspirasjon. På bilde over ser dere Mias pledd på skjermen som fikk meg til å lage mitt eget.




Det tok meg 2 måneder å fullføre, og jeg er kjempefornøyd.




Nå har påskeferien kommet i hus, og jeg ser frem til peiskos,strikketøy og krim.

KOS DERE ALLE SAMMEN, God påske.



tirsdag 30. mars 2010

OM ATT OG OM ATT

Ombruk, hva er det egentlig?
Det ligger jo i ordet: bruke om igjen. Det er et aktuelt tema i vår tid å spare miljø. Bestmor hadde alltid et forslag til ombruk. Hun sparte på alt og vasket til og med plastposene. Kommer vi dit igjen? Så lenge vi har det forbrukersamfunnet vi har i dag, har vi ingen grunn til å spare. For det er vel slik at det helst skal ha en økonomisk gevinst før vi går så drastisk til verks, og nå opplever vi mer en "velstandssløvhet". Derfor setter jeg stor pris på alle de forslag på gjenbruk som kommer i forskjellige blogger. Det er mange gode tips.


Her ligger husets herre på et gammelt sengeteppe! Ombruk?

Redesign heter det som før var veldig vanlig og kaltes omsøm. Det er masse fint en kan lage. Men betyr ombruk at man skal lage noe helt nytt av plaggene, eller holder det at det blir bukt "til det ikke er mer"? Yndlingsgenseren min er snart 20år gammel. Er det ombruk eller bruk? Ikke vet jeg , men god er den.

Så har vi alle tingene da. Vi shopper og shopper, bærer inn i stua, og bærer ut i søpla. Håper noen der ute kan gi meg råd om hvordan jeg skal slutte å bære, og de som jobber med gjenbruk: fortsett!!!!

OMBRUK ER OMTANKE





mandag 29. mars 2010

Klokka tikker, tida går.......


-Tida kommer
-Tida går
-Tid er penger
-Alt til sin tid

Tid blir brukt i mange utsagn, og har forskjellig betydning.Det jeg gjør nå har en sammenheng med det jeg gjorde i forrige sekund, og det jeg kommer til å gjøre i neste. Slik bygger livet seg opp og videre. Noen sekunder er veldig like, andre er mer betydningsfulle både positivt og negativt. Noen sekunder husker vi veldig godt og de andre for ikke å si de aller fleste, har vi glemt forlengst. De har alikevel hatt betydning for livet, for ikke å si: de har vært, er og blir livet.

Så grip tida, og gjør den helt spesiell for deg, du får ikke dette sekund tilbake.




søndag 28. mars 2010

18 mil frem og 18 mil tilbake

På et døgn har jeg nå kjørt 36 mil for å "knytte bånd". Den Lille prinsen kaldte det å knytte bånd, i dag sier vi "bygge nettverk". 36 mil i bil for et raskt møte kan i utgangspunktet virke unødvendig og lite miljøvennlig, men du verden så nyttig. Miljømessig i mitt sosiale liv ble det et stort +.



Jeg fikk overnatte hos en som var en bekjent, men nå har blitt en god venn. Hun hadde frittgående høner på gården sin, og jeg fikk hønsegårdens eneste nylagte egg til frokost. Har vel aldri spist et så ferskt egg noen gang. (mulig i min barndom da jeg ble sendt på landet om sommeren)Da det var tid for å reise hjem, hadde hønene produsert 2 til. De fikk jeg med meg, og ble servert min datter til lunsj.
Det ble en god oppstart til påske.




Se så gul og fin plommen var. Dette ble en egg opplevelse av de store.







lørdag 27. mars 2010

Slukk lyset for klimaet



I kveld, 27. mars kl. 20.30 skal byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Earth Hour er den største klimakampanjen noen gang. I år er målet en milliard deltakere.

Det er flott at vi alle går sammen om et miljøtiltak som synes. Selv om vi sitter i vår stue, så vet vi at denne gangen gjør "hele verden" det samme som oss. I time en gang i året er nok ikke noe stort miljøtiltak, men du verden for et symbol. Dette må vi støtte opp om.
Stearinlys og et glass vin gjør lørdagskvelden fin alikevel.


Hilsen Nanne

onsdag 24. mars 2010

Provence

Headingen i min blogg er hentet fra Provence. En uke av ferien i forrige år var nettopp i Provence med hus i útkanten av St. Tropez. Ikke dumt tatt i betraktning det dårlige været som kom i resten av ferien.

Dette blir min drøm, og aldri noe annet. Men et godt ferie sted vil det alltid være.


Start


Sen kveld i huset og første innlegg i min nyopprettede blogg. Sitter ved kjøkkenbordet og ser på bildet som er min utsikt nettopp fra kjøkkenbordet.
Det er godt at våren nærmer seg og at all denne snøen er i ferd med å forsvinne.

Hilsen
Nanne