tag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post7836038688791634445..comments2023-03-06T10:38:20.223+01:00Comments on Nannes liv og levnet: MATNannehttp://www.blogger.com/profile/00746954395707400104noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-16604613527366080612010-10-06T09:35:47.798+02:002010-10-06T09:35:47.798+02:00Flott innlegg! Jeg linker til siden din i et eget ...Flott innlegg! Jeg linker til siden din i et eget miljøinnlegg. Så flott at vi er flere som forsøker å være miljøbevisste.Bird on a wirehttps://www.blogger.com/profile/02607499529360323918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-74427387897029683042010-10-04T20:20:40.237+02:002010-10-04T20:20:40.237+02:00For en flott innstilling du har. Tenker også noe p...For en flott innstilling du har. Tenker også noe på dette, men det ligger nok lenger bak i min bevisthet. Men dette inspirerer meg.<br /><br />Ønsker deg en riktig god kveld og uke videre. Masse hilsen TuridTurid Holm Flaahttps://www.blogger.com/profile/16589232931807809475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-78816686707338341042010-10-03T23:50:09.810+02:002010-10-03T23:50:09.810+02:00Tusen takk for fine ord om min lille keramikkskål....Tusen takk for fine ord om min lille keramikkskål.<br />Og så bra at du setter fokus på miljø!<br />Du håpet å få se premien jeg har vunnet, og jeg skal selvfølgelig vise den frem når den dukker opp hos meg.<br /><br />Ha en herlig uke! :-)AbluMoohttps://www.blogger.com/profile/12340988155633005419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-40444081836956297262010-10-03T23:36:03.319+02:002010-10-03T23:36:03.319+02:00Hei!
Koselig blogg du har :) Enig at det er viktig...Hei!<br />Koselig blogg du har :) Enig at det er viktig å være miljøbevist!!<br />Fine Hollandskrukker hadde du også ;)<br />Takk for titten!<br />Klem AnetteHjemme hos meghttps://www.blogger.com/profile/14764572659355901020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-2899703766853073192010-10-03T19:02:15.215+02:002010-10-03T19:02:15.215+02:00Hei Nanne :) Takk for koselig kommentar inne hos m...Hei Nanne :) Takk for koselig kommentar inne hos meg! Veldig kjekt at du la igjen spor etter deg, så fant jeg deg også. Fin blogg du har og inspirerende temaer du skriver om. Deg vil jeg følge videre:) Ha en slott søndagskveld!Citronpikenhttps://www.blogger.com/profile/07562361762596610719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-47719205865698917212010-10-03T14:56:00.276+02:002010-10-03T14:56:00.276+02:00Herlig blogg du har:) La oss til som følger!
Klem...Herlig blogg du har:) La oss til som følger!<br /><br />Klem:)Gammel stilhttps://www.blogger.com/profile/12454065026825603418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4033165749051910961.post-21468381781863518362010-10-03T13:33:49.428+02:002010-10-03T13:33:49.428+02:00Jag är inte den som kastar mest mat heller faktisk...Jag är inte den som kastar mest mat heller faktiskt och restmiddagar står minst en gång i veckan på menyen. Som svensk är ju pytt i panna en klassiker, där försvinner gammal kokt potatis i ett svups, tillsammans med korv, köttbullar, fläskkoteletter, helgens stek, biffen eller hva det måtte vara. Annars är det blandningsgryta, brukar slänga i de grytrester som är och servera med ris. Fisk är ypperlig i form tillsammans med kokta makaroner och hollandaissås blir det en god gratäng. Så har jag lärt av mormor att det mesta blir gott i ungen under ett täcke av grädde blandat med chilisås, gratinerat med ost. Pannkakor fyllt med rester blir goda crepes, ris är gott till risotte och så är jag vant med att stuva pasta, vit sås med lite riven muskat, mums, till för exempel köttbullar.Eller makaronilåda, också barnas favorit. Soppa blir goda grytor också, fin som basis. Vet du, jag slänger nästan aldrig mat, bara om jag misslyckas och den smakar helt bedrövligt. Min kålgryta ville mannen laga grönsaksoppa av, men den var bara helt enkelt för salt! När det gäller rester förresten har jag aldrig använt gladpack eller folie. Jag har alltid plastburkar i olika storlekar, till och med 50 cl, som är lagom till grädden som blev kvar, höjer smaken på vilken sås som helst.. Det mesta som ligger i mitt grönavfall är skrell från grönsaker, äggskal och kaffesump. De två första borde jag haft hönor till, har det dessvärre inte och kaffesumen hamnar ofta runt rosor. Ja miljösyndar massor, det vet jag, men när det gäller mat har jag nästan rent samvete. De päron du inte får använt till pajer ( som är himla gott, kan lägga ut Flarne parisenne, en av pappas favoriter). Nu älskar jag päron, hermetiserte med Ingefära = barndomsminnen. Men jag har också lärt mig att tar jag med frukten till jobben blir den borta i löpet av en dag :) Kan du förresten inte skiva brödet och lägga det i frysen? Det gjorde jag när jag var ensam i min ungdom, men nu gillar jag också rostat bröd, rätt ner i toasten blir det inte torrt. <br />Upps, detta blev många tips, du har säkert många du kan dela med dig av du också.. Själv blir jag alltid retad av mamma för lillmormor, börjar ana varför..Miahttps://www.blogger.com/profile/06323971608753801676noreply@blogger.com