lørdag 1. mai 2010

Ukens ord

"Ønsk velkommen det du ikke kan unngå"

Dette er et kinesisk uttrykk. Til mer jeg tenker på det, til mer kjenner jeg at det har noe å lære meg. Er det ikke slik at vi utsetter og utsetter det vi ikke har lyst til, selv om vi vet at dette må vi igjennom? Skal bare............ Alt det andre vi har mer lyst til blir prioritert, og noen ganger tenker jeg: er det ikke noe annet jeg kan gjøre så kan jeg utsette dette jeg har slik uvilje mot litt til.

Å ønske velkommen blir jo motsatt. Det jeg ikke kan unngå vil jeg heretter møte og gå på med "krom hals".

Jeg ser "herren i huset", han tar imot enhver utfordring uten å tenke tanken på å utsette. Utfordringen er her og nå. Mister jeg noe på gulvet er snuta hans borti med det samme. Hører han en ukjent lyd spisser han ørene, og sier ifra til meg hvis jeg ikke reagerer. Han lever så veldig her og nå. Jeg "lever" mer når det passer meg, og derfor går nok mange utfordringer, opplevelser og erfaringer forbi uten at jeg egentlig har skjønt det.

"Ønsk velkommen", er det noe vi gjør nå om dagen er det jo å ønske våren velkommen. Det er vel ingen årstid vi lengter slik etter som våren. Og det er godt, den bærer bud om varme gode dager og en flott tid fremover. Men vi kan ikke unngå at høsten og vinteren kommer (heldigvis lenge til), men da lover jeg at jeg skal også ønske dem velkommen. Og på den måten glede meg over at spessielt vinteren gir meg grunn til å glede meg til våren igjen.

Så har jeg begynt på et nytt pledd. Dette er det 4. i rekken, og denne gangen har jeg valgt å kombinere strikking og hekling. Vet ikke hvordan det blir, men det er moro å eksperimentere.Jeg kommer til å trenge over 100 lapper så det er langt fram..........

Her får dere et lite bilde av utgangspunktet. Så får dere se resultatet en gang i framtida.....1 kommentar:

  1. Kloka ord från dig, och du klarar säkert att leva efter dom också. Jag tillhör väl dessvärre dom som oroar sig för mycket..
    Men din pläd, vilken kul idé. Jag har sett dukar som är satt samman av broderade och virkade rutor, så jag misstänker detta till att bli minst lika stiligt. En knakande god idé, kära du :)

    SvarSlett