tirsdag 30. mars 2010

OM ATT OG OM ATT

Ombruk, hva er det egentlig?
Det ligger jo i ordet: bruke om igjen. Det er et aktuelt tema i vår tid å spare miljø. Bestmor hadde alltid et forslag til ombruk. Hun sparte på alt og vasket til og med plastposene. Kommer vi dit igjen? Så lenge vi har det forbrukersamfunnet vi har i dag, har vi ingen grunn til å spare. For det er vel slik at det helst skal ha en økonomisk gevinst før vi går så drastisk til verks, og nå opplever vi mer en "velstandssløvhet". Derfor setter jeg stor pris på alle de forslag på gjenbruk som kommer i forskjellige blogger. Det er mange gode tips.


Her ligger husets herre på et gammelt sengeteppe! Ombruk?

Redesign heter det som før var veldig vanlig og kaltes omsøm. Det er masse fint en kan lage. Men betyr ombruk at man skal lage noe helt nytt av plaggene, eller holder det at det blir bukt "til det ikke er mer"? Yndlingsgenseren min er snart 20år gammel. Er det ombruk eller bruk? Ikke vet jeg , men god er den.

Så har vi alle tingene da. Vi shopper og shopper, bærer inn i stua, og bærer ut i søpla. Håper noen der ute kan gi meg råd om hvordan jeg skal slutte å bære, og de som jobber med gjenbruk: fortsett!!!!

OMBRUK ER OMTANKE

3 kommentarer:

 1. Ombruk kan ju också bli till något fint :)
  Själv får jag 'ont i magen' om jag måste slänga något, men det syns ju aldrig i vår soptunna, hur kan den alltid bli så full?
  Ha en fortsatt fin kväll.

  SvarSlett
 2. Huff damer! Jeg har kommentert utfoerlig, men innlegget mitt forsvant. OK, jeg har skrevet om at det beste er vel aa la vaere aa handle, saa man slipper aa fly til Fretex med fulle poser og haape at noen andre liker mine idiotiske kjoep. Lag en filter og tenk deg om. Jeg har ogsaa funnet i den polske versjon av Elle Decoration en fin artikkel hjemme hos Christina Lundsteen som reiser rundt i Europa og verden og handler inn gamle stoffer som hun gir et nytt liv til ved aa designe flotte puter. Men JEG kan ikke sy engang!

  SvarSlett
 3. Jeg har googlet Christina Lundsteen. Fantastiske puter. Hun får selv bestemors kjøkkenforklær til å bli vakre.

  SvarSlett