tirsdag 8. mars 2011

GRATULERE MED DAGEN JENTER……..

Kvinnedagen 2011, tenk at den fremdeles er aktuell. Så mye som likestilling har vært på programmet siden 60-70 tallet, skal vi fremdeles måtte ta frem dette temaet.

Det som er skummelt er alle de som mener at vi har kommet så langt og vi har det så bra, at kvinnedagen har ingen verdi…. Jeg må innrømme at jeg ikke er blandt de aller yngste og har historie med meg når det gjelder kvinnens plass i samfunnet. Jeg er veldig takknemlig for de sjansene jeg har fått som min mors generasjon ikke fikk.

11674_Demo5

Bildet er lånt på google

Allikevel har også min generasjon måttet kjempe. Jeg søkte barnehageplass for mine barn i 12 år, fra den eldste var liten til den minste skulle begynne på skolen. Jeg fikk aldri noen fulltidsplass. Nå, heldigvis, er ikke dette tema. Barnehageplass til alle…….

De fleste kvinnene i dag er økonomisk uavhengig og behøver ikke å være i et dårlig forhold pga penger…

Alt i alt har vi kommet veldig langt, men dette må vi ta vare på jenter….. Vi må ikke sovne i egen velferdsfelle…..

Et eksempel som har vært skremmende å følge med på de siste dagene, er arbeidsforholdene i vikarbyråer. Hvem var ansatt der…..? jo, kvinner. Hvem jobber mest uønsket deltid? Jo, kvinner……  Slik kan vi ramse opp eksempel etter eksempel.

025

Så jenter, vi er ikke i mål før alle har fått den friheten det er å være selvstendig….. vi kan allikevel ta vare på vår femininitet gjennom vårt kvinneliv.

Ha en flott kveld.

8 kommentarer:

 1. Gode ord på en viktig dag!
  Så er det ikke helt lett, i all vår rikdom, å se hvor skoene egentlig trykker (hmm) Jeg vet jo om én plass da (ugh!) & det gjør meg så mektig irritert at jeg klarte ikke holde munnen :-D

  Takk for hilsen og gratulerer med dagen, du også :-)

  SvarSlett
 2. Gott att bli påmind om varför dagen är här. Inte är vi i mål ännu, jag tror många av oss intar den lite klassiska rollen fortfarande, om inte annat när vi får barn. Det är nog fortfarande sån att vi är husets navel och manfolken hjälper till. När ska det bli vi som hjälper mannen med mat, tvätt och städning? Så länge det är vi som får hjälp tror jag kvinnor kommer att jobba deltid, annars blir det dubbelt jobb, dessvärre..

  SvarSlett
 3. Hei og gratulerer med dagen !
  Det som provoserer meg er at mange av dagens unge kvinner ikke har lært historieleksa si !
  Barnebarnet mitt på 17 skulle gå i tog i kveld. Han er en fremadstormende Krf -politiker og de skule gå i tog sammen med de andre borgerlige partiene. De trakk seg imidlertid fra hele arrangementet da det eneste borgerlige partiet som skulle gå, var et de ikke ville bli identifisert med....

  SvarSlett
 4. Fant bloggen din via noen andre. Kloke ord på kvinnedagen. Og vi må huske at det er en internasjonal dag, og de fleste kvinner i verden har forferdelig langt igjen til likestilling.
  Gratulerer med dagen!

  SvarSlett
 5. Viktig med riktig markering av dagen! I hjemmelandet mitt får kvinnene oppmerksomhet, blomster og gaver akkurat den dagen - men hva med resten av dagene? Så lenge kvinner kjøpes og selges - må vi ikke nøye oss med en dags kvinnefeiring.

  SvarSlett
 6. Kloke ord! Takk for hyggelig kommentar på bloggen min og ha en kreativ uke!

  SvarSlett
 7. Gratulere sjøl;o) Æ leste en flott artikkel i "Nordlys" om bruken av sykepleiere i deltidsstillinger og vikarbruken. Ble skikkelig forbannet. Hadde æ vært sjef for organisasjonen deres hadde æ ikkje gitt mæ før sykepleiere hadde fått bedre arbeidsforhold. Det e den yrksegruppa æ beundre , blide og hyggelige til enhver tid;o)...og alle andre ansatte i omsorgsyrkes=mest kvinner..

  SvarSlett
 8. Bra sagt! Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett