lørdag 21. mai 2011

ÅRETS FØRSTE……

Utover nå blir det mye “årets første”…… Ettersom det modnes ute i naturen. Vi skriver bare mai-måned så vi har mye å glede oss til…….

I dag ble det årets første rabarbra suppe……

010

Rabarbraen var så ny at den ikke var sur eller trevlete, så jeg brukte mindre sukker enn jeg vanligvis har i suppa. En dasj med kanel hører også med.

018

Det er så bra med rabarbra-suppe for den kan du spise både varm og kald. Den holder seg også godt i kjøleskapet et par dager. I tillegg er den gratis…….. Kan vi kalle det litt sjølberging?????? Å plukke inn fra egen hagen gir meg alltid en egen tilfredsstillelse, og jeg behandler maten jeg plukker (og ikke betaler) på en helt spesiell måte.

Peonene i hagen er nok bare små knopper ennå, men Mester Grønn har godt utvalg, og 17. mai var en god anledning til å kjøpe en stor bukett.

026

Så med rabarbra og peoner ble det virkelig sommer i stua mi i dag…

Ha en flott lørdagskveld.

7 kommentarer:

 1. Å, rabarbrasuppe og rabarbragrøt brukte min kjære bestemor alltid å lage om sommeren da jeg var liten. Nam, nam, nam! :)

  SvarSlett
 2. Ser godt ut med rabarbrasuppe, herlig!
  Nydelige peoner!
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag og ukestart.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. Å så deilig det ser ut,,,,rabarbra er jo sommer,,
  Kanskej jeg må skaffe meg ei rabarbra plante her på hytta?
  Ha en fin søndagskveld.
  Anne

  SvarSlett
 4. Mmm...ser godt ut!Og nydelige peoner!

  SvarSlett
 5. Lekkert! Vi spiser MYE rabarbra og lager MYE syltetøy. Idag har jr hatt jevnlig besøk hele dagen, noe som har resultert i at trehytta har vært kafè med sukker og dypping av rabarbra stilker.. de gikk ned på høykant, sure og gode.. Og i tillegg lukter alle ungene gressløk...

  SvarSlett
 6. Å, det så deilig ut !
  Vi har en liten tue med rabarbra i hagen vår og den smaker godt. Har ikke så mye at vi kan lage noe av den så vi har bare knasket den i oss..
  Peonene var bare skjønne ♥

  SvarSlett
 7. Mums fillibabba! Så gott det ser ut :)

  SvarSlett