mandag 6. juni 2011

GRØNN HVERDAG……..

Petunias utfordring i dag er “Grønn hverdag”. For meg er “grønn hverdag” organisasjonen med samme navn. De setter fokus på hvordan vi kan leve mer miljøvennlig, dyrevennlig og å ha et etisk forbruk.

032

Når bjørka grønnes og snøen smelter i fjellet blir hverdagen grønn, og vi blir minnet på det underet skaperverket er og hva det gir når vi tar vare på det. Dette er jo tema som er meget aktuelt i den tid vi lever i. Mange vil vel påstå at det hjelper ikke med det lille en enkel person kan utrette, men hvis alle gjør litt…….. Det er mange tips om en mer miljøvennlig livsstil hos “grønn hverdag”. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om mat. I det siste har det vært mye fokus på vårt matforbruk i forbindelse med at Tristram Stuart vant Sophie prisen 2011. Mannen som mettet 5000 i London i desember 2009 med mat som skulle kastes.

bilder 2009 003

For meg er det viktig at vi tar vare på naturen slik at vi fremdeles kan drikke av bekkene og glede oss over alt det grønne….

Takk Petunia for at du gav oss denne utfordringen.

Du kan lese om flere grønne hverdager her.

Hilsen Nanne

9 kommentarer:

 1. Nydelige bilder.. Og veldig viktig som du nevner, å ta vare på naturen rundt oss.

  SvarSlett
 2. Dejlige billeder og ja det er meget vigtigt at vi passer på naturen. :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefine grønne bilder! Man kan ikke annet enn å elske naturen og derfor finner jeg det så rart at mange ikke tar vare på den.

  SvarSlett
 4. Det finns inget så vackert som naturen! Den ska vi alla vara rädd om så att många generationer efter oss kan njuta av den på samma sätt som vi!
  Dina bilder förmedlar hur vacker den är!

  SvarSlett
 5. Åhh så vackra och fina bilder!
  Naturen den ska vi vara rädd om!

  SvarSlett
 6. Nydelige naturbilder :)
  Flott at du reklamerer for en god sak!

  SvarSlett
 7. Du ser ut att ha haft en fantastisk helg, vilken flott natur! Du skriver så klokt, alla borde tänka mer på naturen och våra resurser. När man ser din bäck blir det extra vackert :)

  SvarSlett
 8. Flott innlegg, og jeg er bare så enig med deg!

  Vi snakket om han som mettet 5000 mennesker i London her hjemme her om dagen, faktisk. flott tiltak, og en flott gjerning!

  Klemmer

  SvarSlett