mandag 13. september 2010

EPLETIDDet beste med høsten er å høste. Nå kan vi plukke mat ned fra trærne, fra busker og planter. Det er litt ekstra dette å få mat i hus uten å gå i butikken, spesielt for meg som er byjente og oppvokst med kun en verandakasse. Nå er det eplene som lokker meg mest til høsting, og jeg har allerede fått laget eplemos som blir mange deilige boller med "tilslørte bondepiker". Eplene er usprøyta, økologiske, kortreiste og alle de andre fordelene som gjør at jeg også opplever å gjøre en innsats for miljøet.
Epler kokt med sukker og kanel, kan man tenke seg noe bedre dessert?

Ha en god "høste" uke.

4 kommentarer:

 1. Å så deilig dette ser ut,,,,,slikt vekker barndomsfølelsen hos meg.
  Jeg er vokst opp på landet , i en diger hage med all slagt frukt og bær,,,,så høsten var en herlig tid full av lukter og smaker.
  Ha en fin høstuke.
  Klem Anne

  SvarSlett
 2. Vad du frestar en hungrig själ, ( blev ingen middag idag..) tilslørte bondepiker, ja tack, inviterar du? Vi har alltid hämtat äpplen i Lier till mos, men den fasta leverantören har ingen frukt ,tacket vare jordråtter, den här hösten, suck.. får hitta en annan, jag har så få själv. Misstänker att dina kommer hemifrån eller helt intill i varjefall. Kortrest mat smakar alltid bäst. Njut desserten :)

  SvarSlett
 3. Jeg har vokst opp langt mot nord, og da er ikke epletrær hverdagskost. Jeg har faktisk aldri plukket et eple fra et tre, bare plukket fra butikkhyller. Hm, det må jeg kanskje få gjort noe med en gang.

  Og en annen ting: Tusen, tusen takk for bursdagshilsen. Så koselig! :)

  SvarSlett
 4. Mmm så godt!:)) Så kjempe godt ut og epler med kanel er jo sååå utrolig godt♥!
  Takk for dine gode ord hos meg;) setter pris på de må vite!♥
  Nyt av disse herlige høstdager :)
  Klem fra meg,
  Anki

  SvarSlett