tirsdag 12. oktober 2010

HVA GJØR JEG MED PÆRENE?

Dette spurte jeg dere om i mitt innlegg om mat for en uke siden. Jeg hadde bestemt meg for å ikke hermetisere. Det prøvde jeg et år, og erfaringen var at det var litt mye arbeid. (jeg er nok en litt "lat" husmor).


Så kom jeg på at jeg hadde vært gjest i et selskap for et år siden hvor det ble servert en forrett med elgkjøtt og pæregelé. Derfor: pæregelé måtte prøves.



Jeg kokte opp pærer med litt vann og satte det til siling.
Som dere ser har saftposen en eiendommelig rødfarge etter mange år med safting av solbær. Men nå var det pærer som sto på agendaen, og etter at all saft var silt ut av frukten kokte jeg saften opp igjen med sukker (mye sukker)

Det ble en test og 3 små glass. Kunne nok tenke meg at det ble litt stivere, men ....det var forsøket verd.
Til slutt var det jo bare å sette på merkelapp.

Neste år blir det nok litt flere glass.

Ha en flott kveld.

4 kommentarer:

  1. Så smart:) Det har vi faktisk aldri smakt! Ser jo kjempegodt ut:) Flinke deg:)

    Klem:)

    SvarSlett
  2. Så flink du er, men hvordan i alle dager får du tid? :)
    Takk for kommentar hos meg, skulle ønske jeg også hadde fått kamera i gave så jeg slapp å lese så mye om ting jeg ikke forstår :)

    Ha en flott onsdag!

    SvarSlett
  3. Mums, vad gott och fint det ser ut....
    Ha en fortsatt fin höstvecka!

    Kram Therese

    SvarSlett
  4. Jeg er imponert!!
    Selv kan jeg bare en dessert som heter "Pære Bella Helena" men den værer jo ikke på liklinje med gele på glass. Har veldig lyst til å smake!

    SvarSlett