søndag 23. januar 2011

EN OST OG NOEN MINNER….

Det er mange år siden jeg har spist brunost. Vet ikke, men det ble for mye en periode, og dermed ble det full stopp.

Så kom julen, og det måtte jo være en brunost på julebordet…. Jeg kjøpte et lite stykke, ville ikke ha mye rester. Da julen var over, sto brunosten fremdeles like hel. Emballasjen bar preg av at den var blitt pakket opp og pakket ned igjen, men osten……. like hel.

005

Januar har jeg brukt til å spise rester. Liker ikke å kaste mat, men dette har jeg skrevet om før så jeg skal ikke gjenta det. Jeg har hatt diverse restemiddager og laget småretter av pålegg, men så var det denne osten.

En kveld fant jeg fram knekkebrødet, brunosten og jordbærsyltetøyet. DET VAR KJEMPEGODT, og gav meg noen minner fra barndommen.

008

Det var ikke tillatt med to slags pålegg på maten i mitt barndomshjem. Så et slikt knekkebrød som på bilde, ville bli smekk på fingrene. Jeg husker at jeg lurte meg til brødskive med ost og syltetøy når jeg kom hjem fra skolen og min far fremdeles var på jobb. Jeg storkoste meg…… Dette gav meg opplevelsen av å kunne ha det godt i eget selskap, en erfaring som har kommet til nytte i alle årene siden.

Så i dag har jeg kost meg igjen med knekkebrød og ost, på servise fra mitt barndomshjem.

Nå er kjøleskapet tomt av julemat, og det er deilig………….

Ha en flott søndag.

Nå har jeg koblet meg til bloggurat

6 kommentarer:

 1. Så bra at du fant løsninga på å bli 'kvitt' brunosten :-) Jeg prøver stadig å bli flinkere til å bare kjøpe inn mat som VI spiser, og ikke nødvendigvis mat vi hadde hjemme i jula :-D Nydelig servise!

  Ha en fin søndag - klem Siv

  SvarSlett
 2. Varför sånna begränsningar på barn? Hoppas vi inte har det nu..När jag var liten fick jag ta två rostade bröd med marmelad och ost på söndagar.. kom bara att tänka på det nu..
  Ha en fin vecka :)

  SvarSlett
 3. Brunost-liga, det er oss! Jeg ble kjent med denne rare osten året jeg kom til Norge og syntes da at den smakte rett og slett kvalmende søtlig. Men så var det noen som en gang ba meg på nybakt brød med meierismør og brunost og plutselig skjønte jeg det...En skive med brunost og syltetøy på er herlig. Men det med bare et slag pålegg har jeg ikke forstått helt. For meg høres det ut som en unødig bygging av forbud innen husets fire vegger.Men kanskje det er en tradisjon - men det har ikke blitt ført videre av deg og det er jo flott!

  SvarSlett
 4. Knekkebrød med brunost er snaddermat. :)

  SvarSlett
 5. Nybakt grovt brød med meierismør og brunost - det er smaskens det. Herlighet, får helt vann i munnen av tanken jo - sånn er det å være på slanking :)

  SvarSlett
 6. De gamle leveregler var ikke altid helt dumme! Det blev betragtet som frås at dynge for meget ovenpå hinanden i den knappe efterkrigstid, der var tildelte rationer til hver enkelt i familien, mest til farmand! Husker ikke jeg savnede noget, men glædede mig til når der var fest, for så var der mere. Og sodavand!

  Smager brunost virkelig godt iøvrigt??

  Klem Helle

  SvarSlett