søndag 27. februar 2011

FORBEREDELSER

Ja vi lengter…. skrev jeg i går, og tenkte på våren som ennå ser ut til å være langt unna. Det eneste vi ser forskjell på er lyset. Det er herlig å gå på jobb om morgenen og det er lyst, likeledes å komme hjem igjen og det fremdeles er litt lyst. I hagen min er det så mye snø at våren har ikke mulighet til å vise seg.

Så da må jeg lage litt vår inne. Vårblomstene på bordet er jo en ting, de lager en god atmosfære, men skal mine pellargonier gi meg blomsterflor til sommeren, må de frem i lyset nå.

003

Jeg må si jeg er spent hva det blir ut av dette. Det er godt liv i de fleste så jeg har håp om at det går bra.

004

Denne var det mest frodig. Jeg må nok klippe mer, ellers blir den vel litt for stratete. Det morsomme med denne er at den står i jord fra egen kompost i motsetning til de andre som har “kjøpe jord”.

Så nå er det gartneri i kjøkkenvinduet mitt….

En liten vase med blomster på kjøkkenbordet mitt ble det også….

005

Litt blass i fargen, men den har overvintret i et kaldt rom, så at det i det hele tatt er blomster er for meg et under….

Bilde_045

Så håper jeg sinkbøtta blir like frodig til sommeren…. (men da må jeg nok klippe planten litt mer ser jeg)

Ha en flott søndag…

10 kommentarer:

 1. Takk for herlige bilder !
  Dette er vårtegn. Jeg har aldri overvintret en eneste pelargonia , men i år har vi gjort et forsøk. Nå skal jeg straks gå og se til dem....
  Hva er den lange som strekker seg bak der ? En fylt pelargonia ? Nydelig , altså.
  Og nå skinner solen her i tillegg !
  Ha en flott søndag :)

  SvarSlett
 2. Ljuset gör underverk, speciellt idag som det inte snöar och är milt, börjar känna ett hopp om vår iår också. Ditt köksfönster kommer snart vara täckt med ljuvliga pelargoner. Undrar om inte dom blir kraftigare oansett om du klipper eller inte nu som dom får ljus. Vii hade en gammal granne som aldrig klippte sina och dom täckte till slut fönstrena på hela glasverandan, en flott syn, lika fin som ditt fönster i våras :)

  SvarSlett
 3. Hei og god søndag! Flott at du minner meg om å drive fram planter nå.Tusen takk for hyggelig kommentar på min blogg, og for at du linker til meg og giveawayen min! Klem fra Kari

  SvarSlett
 4. Ja, her var det vårslig:) Nydelig!
  Jeg har aldri hatt plass til overvintring...men har laget meg litt plass nå....så holder jeg på å lage mini mini drivhus:))
  mange små prosjekter på gang her:o))
  Ha en nydelig søndag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Ser lovende ut for en fargerik flora av blomster til sommeren;o) Og du har rett i dette med at det blir lyst tidligere og tidligere. Igår glemte æ å trekke for alle gardiner på soverommet, så æ våkna kl.7 av at det va lyst i rommet. Stod selvfølgelig opp, dermed fikk æ en laaaang dag idag! Klem

  SvarSlett
 6. Jeg har og tatt frem noen pellis ,men de ser litt ,tja strantne ut,,,,,!
  Så vi får se!
  Lykke til med dine!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 7. For en deilig ting å gjøre mens vi venter på våren ;) herlig våraktivitet!

  Ha en herlig uke, min venn!

  Klemmer

  SvarSlett
 8. Så heldig du er med det flotte, store huset og noen "kalde" rom til overs for å kunne beholde praktpelargoniaer fra ifjor. Jeg misunner deg! Drivhuset ditt er tar en hel kjøkkenbenk men hva gjør det når du kommer til å ha en minihage der før Påske...

  SvarSlett
 9. Hei :-)
  For en fin blogg du har og mange flotte bilder.
  Hyggelig at du vil være med i loddtrekningen.
  Ha en trivelig dag.

  SvarSlett
 10. Så flink du er med plantene. Jeg går bare under navnet 'plantemorder' blant kjente, jeg...

  SvarSlett