søndag 25. april 2010

En blå himmelSå er "Himmelblå" over, og en føler en viss tomhet over at Marit, Kim , Roland og alle de andre ikke skal komme inn i stua vår igjen.

Det er rart med slike serier som berører oss, fordi vi kan identifisere oss med rollene. Marit, som gjorde det vi andre drømmer om: leve ut sin drøm. Bryte over tvert og starte på nytt. Det medførte medgang og motgang, men rollen fremsto som helstøpt.

Kim som rømte fra alt da "ting" ble for vanskelig (hvem har ikke drømt om det?) og Leif som ingen likte, men alikevel gjorde det han drømte om på sin måte, og ble lykkelig da han ble reddet av tilfeldigheter før drømmen ble et skikkelig mareritt.

Karoline brøt alle broer og flyttet til Stokholm og slik kunne vi fortsatt med hver og en av dem.

Hva gjør vi? Trygt og godt med det som er kjent og kjært, og store endringer er vel ikke det vi liker selv om det ofte er det vi drømmer om. Sigrid Undset sa en gang:"Livet er fullt av store ting for dem som evner å omgåes de små ting fortrolig". Det er vel det vi må lære: å bli bevisst på det livet vi har og se hvor flott det er at vi alle har en plass i den store sammenheng. Så lar vi Marit og andre rollefigurer dra drømmen lengre ut...........


Denne båten jeg så i St. Tropez i fjor sommer, kunne fort vært en drøm...

Men så høy sigarføring har jeg nok ikke.....

Håper vi alle får en flott uke.


2 kommentarer:

 1. Ja nå må vi igjen leve i vår egen "himmelblå"-verden. Men det er jo som det skal være :-).
  Du etterlyste potter i forrige innlegget ditt. Prøv en av de store hagesentra. Jeg har kjøpt i alle størrelser både på Plantasjen og hos andre. Ikke er de så veldig dyre heller. Fint å ønske seg i presang hele året. Men min erfaring når det gjelder stiklinger, er at de trives best i plastpotter helt til de har utviklet gode røtter.
  Lykke til videre med haging både ute og inne.

  SvarSlett
 2. Jag har faktiskt inte fått med mig himmelblå den här gången och nästan inte förra heller, men jag har förstått att den har varit fängande, så pass att dom tackade alla oss som hörde på konserten på Austad gård igår, för att vi kunde komma dit..
  Little Dorrit fick jag dock med mig, slik som varje söndag :)

  SvarSlett