fredag 9. april 2010

Hylla mi

c

Jeg har ei hylle på kjøkkenet. Den rommer en del av det jeg bruker daglig av kopper og boller. I tillegg inneholder den arv fra min farmor og mormor. Jeg koser meg over å ha en slik hylle.
Bollene er Egersund fajanse (gammelt). Den største bollen var min farmor sin. Jeg traff aldri farmor. Hun døde lenge før jeg var påtenkt, men denne bollen kalte hun "Telemarkbollen", det står faktisk Telemark på den, og min fars familie bestemte derfor at jeg skulle ha den. Grunnen: den minste bollen er etter min mormor. Hun var fra Telemark. Jeg er jo heldig som har to slike flotte gamle boller. I julen fyller jeg opp bollene med nellikspiker, kanelstenger og andre kryddere som gir julelukt. Nostalgisk?Sausnebbet er også etter mormor. Dette må da være gjenombruk?1 kommentar:

  1. så fint å endelig se bollen Telemark, jeg har den samme, fant den da jeg gikk tur med hunden min i en kasse som skulle kastes, det står ikke telemark på min,men den er identisk med din mormors, i kassen jeg fant var der også servise rococco fra egersund komplett til 6.Artig å finne en skatt av og til, man kan jo lure på hva om er galt med folk når de kaster slike jueler:)

    SvarSlett